به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، فاطمه برنجن اظهار داشت: پویش ملی «من هم تست اچ.آی.وی میدهم» به مدت یک ماه از تاریخ ۲۰ آبان ماه شروع و تا ۲۰ آذرماه ادامه خواهد داشت که در قالب خدمات آموزش، اطلاعرسانی و انجام تست اچ.آی.وی بهمنظور اطلاعرسانی هر چه بیشتر در خصوص بیماری ایدز در استان در حال اجرا است.
وی تصریح کرد: اچ.آی.وی یک بیماری عفونی قابلکنترل است درصورتیکه بهموقع تشخیص داده شود و تحت درمان قرار گیرد فرد بیمار طول عمری نرمال دارد و به عوارض و ناتوانی حاصل از بیماری دچار نمیشود، همچنین قدرت انتقال به دیگران را نیز ندارد و بهاینترتیب تشخیص و درمان بیماری یکی از مؤثرین روشهای پیشگیری محسوب میشود.
برنجن اظهار کرد: آموزش و اطلاعرسانی در زمينه اچ.آی.وی يكي از استراتژيهاي پنجمین برنامه كشوري پيشگيري از اچ.آی.وی است، با اين وجود تعيين يك مقطع زماني خاص در سال براي برجستهسازي موضوع و حساس کردن سیاستگذاران، مسئولان و آحاد افراد جامعه به موضوع اچ.آی.وی و همراه کردن آنان برای پیشگیری از ایدز بسيار ضروري است.
وی ادامه داد: علیرغم فعالیتها و اقداماتی که در طول سالیان گذشته انجامشده، هنوز چالشهای بسیاری وجود دارد که میبایست به آن توجه گردد. یکی از چالشهای اصلی در کشور افت فعالیتهای تشخیص و شناسایی موارد مبتلا به اچ.آی.وی است.
کارشناس نظام مراقبت ایدز معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: بهمنظور اطلاعرساني مناسب و ترغیب به انجام تست در اين خصوص، تشدید فعالیتهای بیماریابی در کلیهی مراکزی که تست تشخیص اچ.آی.وی انجام میدهند، مدنظر قرار گرفته است. انجام تست اچ.آی.وی با رعایت اصول و به صورت محرمانه و رایگان در کمتر از ۲۰ دقیقه انجام میشود.
برنجن هدف از پویش ۲۰-۲۰ را تشدید بیماریابی در گروههای هدف، در مراکز خدمات جامع سلامت استان و مراکز مشاورهی بیماریهای رفتاری بیان کرد و گفت: در این پویش تلاش میشود تا انگ اجتماعی اچ.آی.وی با اطلاعرسانی و دسترسی همگانی به آموزش و انجام تست، کاهش یابد.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰