هم‌زمان با سراسر کشور؛
پویش همگانی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم در استان بوشهر برگزار می‌شود

17 آذر 1403
کارشناس بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هم‌زمان با سراسر کشور پویش همگانی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم در استان بوشهر برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، ادریس نریمانی گفت: اصلاح شیوه زندگی به‌ویژه عادات غذائی مردم یک راهکار اساسی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر است و آموزش در زمینه رژیم غذائی مناسب اولین قدم مثبت در راستای پیشگیری از این بیماری‌هاست.

وی تصریح کرد: در همین راستا "پویش همگانی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم " از تاریخ ۱۶ الی ۳۰ آذر ماه با محوریت " روغن‌ها" و با شعار " روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم" هم‌زمان با سراسر کشور در استان بوشهر برگزار می‌شود.

نریمانی اضافه کرد: مجموع چربی‌های رژیم غذایی شامل اسیدهای چرب غیراشباع (اسید چرب تک غیراشباع و اسید چرب چند غیراشباع)، اسیدهای چرب اشباع شده و اسیدهای چرب ترانس است.

وی تصریح کرد: اسیدهای چرب اشباع شده را می‌توان در گوشت‌های چرب، غذاهای لبنی و چربی‌ها و روغن‌های سفت مانند کره، روغن نیمه جامد، روغن نخل و روغن نارگیل و اسیدهای چرب ترانس در غذاهای پخته و سرخ‌شده، تنقلات از پیش بسته‌بندی شده و گوشت و ... یافت.

نریمانی ادامه داد: اسید چرب ترانس به دو صورت صنعتی و طبیعی (در منابع حیوانی) وجود دارد. مصرف چربی ترانس تولید شده در صنعت با انسداد رگ‌ها خطر حمله قلبی را افزایش داده و سالانه باعث بروز تعداد زیادی مرگ‌ومیر در جهان می‌شوند. چربی‌های ترانس تولید شده در صنعت را می‌توان حذف کرد و با چربی‌ها یا روغن‌های سالم‌تر بدون تغییر هزینه، طعم یا در دسترس بودن غذا جایگزین کرد.

کارشناس بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: چربی‌های ترانس طبیعی در گوشت و غذاهای لبنی یافت می‌شوند و به همان اندازه چربی ترانس تولید شده در صنعت مضر هستند که می‌بایست چربی‌های گوشت را جدا نمود و از لبنیات کم‌چرب استفاده کرد. برای اطلاع از مقدار چربی ترانس مواد غذایی باید به برچسب غذایی روی محصولات توجه کرد.

وی افزود: از گروه روغن‌های دارای اسید چرب چند غیراشباع می‌توان به روغن گل‌رنگ، آفتابگردان، گردو، دانه‌ها و ماهی‌های چرب و روغن‌های دارای اسید چرب تک غیراشباع به کانولا، زیتون، بادام‌زمینی و روغن‌های آجیل اشاره کرد. روغن‌های نیمه جامد بهتر است با روغن‌های دارای اسید چرب غیراشباع جایگزین شوند.

کارشناس بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با این توضیحات دانستیم که نباید از کره حیوانی برای سرخ کردن استفاده کرد بلکه باید از روغن‌های مخصوص سرخ کردن که در برابر حرارت مقاوم هستند و فاقد اسید چرب ترانس هستند، استفاده نمود. حتماً در برنامه غذایی هفتگی خود از روغن‌های حاوی امگا ۳ مانند روغن کانولا استفاده کنید.

انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰


کلمات کلیدی:
پویش     اطلاع‌رسانی.تغذیه     معاونت.بهداشت     ادریس.نریمانی        

تاریخ بروز رسانی:   17 آذر 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >