کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان؛
استفاده از حرارت بالا موجب تولید ترکیبات سمی و سرطان‌زا در روغن می‌شود

25 آذر 1403
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: استفاده از حرارت بالا موجب تولید ترکیبات سمی و سرطان‌زا در روغن می‌شود.

فرزانه دانشی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: مصرف زیاد چربی‌ها در برنامه غذایی روزانه علاوه بر اینکه خطر بروز بیماری‌های قلبی -عروقی را افزایش می‌دهند، باعث بروز اضافه‌وزن و چاقی و بیماری دیابت می‌شود. وی بیان کرد: مصرف زیاد مواد غذایی پرچرب به‌خصوص چربی‌های حیوانی خطر ابتلا به برخی از انواع  سرطان‌ها  از جمله سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات را نیز افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه بهترین نوع روغن مصرفی روغن‌های مایع  است، گفت: روغن‌های مایع فاقد اسیدهای چرب اشباع شده و اسید چرب ترانس هستند و برای طبخ غذا باید از روغن مایع و برای سرخ کردن حتماً از روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده کرد.

دانشی تصریح کرد: مناسب‌ترین روغن برای پخت‌وپز، روغن مایع است ولی در صورت نیاز به روغن جامد توصیه می‌شود از روغن‌های نباتی نیمه جامد که حاوی مقادیر کمتر اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند استفاده شود.

وی تأکید کرد: روغن مایع معمولی، روغن‌زیتون، کره و مارگارین نسبت  به حرارت مقاومت کمی دارند، بنابراین  برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب نیستند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: استفاده از حرارت بالا موجب تولید ترکیبات سمی و سرطان‌زا در روغن می‌شود و نباید با حرارت شدید، مواد غذایی را سرخ کرد.

دانشی با بیان اینکه چندین باور رایج در مورد ارتباط بین مصرف روغن و سرطان وجود دارد، تصریح کرد: یکی از باورهای غلط این است که همه روغن‌ها به یک اندازه مضر هستند و از نظر تأثیراتی که بر بدن می‌گذارند، کاملاً یکسان خواهند بود که در واقع این موضوع درست نیست.

وی بیان کرد: در حالی که ارتباط بین روغن و سرطان هنوز در حال بررسی است، بسیار مهم است که به یاد داشته باشیم که رژیم غذایی سالم و متعادل و سبک زندگی نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارند.

دانشی تصریح کرد: انتخاب روغن‌هایی که چربی‌های اشباع کمی دارند، مانند روغن‌زیتون و روغن کانولا، نقطه خوبی برای شروع یک رژیم متعادل است و این روغن‌ها سرشار از چربی‌های غیراشباع هستند که با فواید سلامتی مختلفی مرتبط هستند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تأکید کرد: بسیاری تصور می‌کنند که حذف کامل روغن از رژیم غذایی از سرطان جلوگیری می‌کند، اما بدن ما برای عملکردهای مختلف به اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن‌ها نیاز دارد و حذف کامل آن‌ها توصیه نمی‌شود.

انتهای پیام/ س.غ 3030

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید


کلمات کلیدی:
ترکیب.سمی.سرطان‌زا     حرارت.بالا.روغن     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان     فرزانه.دانشی    

تاریخ بروز رسانی:   25 آذر 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >