کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان:
غذاهای سرخ شده و گوشت‌های فرآوری شده، احتمال ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهند

17 بهمن 1403
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: غذاهای سرخ شده و گوشت‌های فرآوری شده، احتمال ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهند.

پریوش بهادری در خصوص سرطان روده بزرگ اظهار داشت: این بیماری معمولاً در افراد مسن رخ می‌دهد ولی این به این معنا نیست که گروه‌های سنی دیگر به آن مبتلا نمی‌شوند.

وی بیان کرد: گوشت‌های فرآوری شده، مانند سوسیس، کالباس، همبرگر و انواع ناگت، حجم بالایی از چربی‌های اشباع، سدیم و نیترات را در خود جای داده‌اند و ازاین‌رو بهتر است مصرف گوشت‌های فرآوری شده کاملاً محدود گردد.

بهادری بابیان اینکه سرطان روده بزرگ، در ابتدا قابل‌تشخیص نیست، تصریح کرد: با داشتن اطلاعات و آگاهی در مورد این سرطان می‌توانیم از وقوع آن جلوگیری کنیم و باید بدانیم سرطان پایان زندگی نیست و در صورت تشخیص زودهنگام و مراجعه به پزشک قابل‌پیشگیری و درمان است.

وی تأکید کرد: هر فردی با این علائم مانند تغییر مداوم در عادات روده، از جمله اسهال یا یبوست احساس اینکه روده شما هنوز خالی نشده، احساس درد و ناراحتی در شکم، دیدن خون در مدفوع، کاهش وزن بیش‌ازحد، ضعف یا خستگی و خونریزی مقعد باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه نماید.

بهادری تصریح کرد: البته در بسیاری از مبتلایان هیچ‌گونه از این علائمی که بیان شد، در مراحل اولیه کانسر خود را نشان نمی‌دهند و ظاهر شدن علائم به اندازه و محل سرطان در روده بستگی دارد و در هر فرد به‌گونه‌ای متفاوت ظاهر می‌شوند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: سن بالا، سابقه ابتلا بیماری‌های التهابی روده بزرگ، جهش‌های ژنی، سابقه خانوادگی، رژیم غذایی کم فیبر و پرچرب، سبک زندگی بی‌تحرک، دیابت چاقی و سیگار از ریسک فاکتورهای ابتلا به سرطان روده بزرگ می‌باشند.

وی با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان روده بزرگ گفت: داشتن رژیم غذایی مناسب نه تنها ممکن است احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد، بلکه در دوران درمان و بهبودی این بیماری نیز می‌تواند مؤثر واقع شود.

بهادری با بر شمردن مواد غذایی مانند لبنیات، غلات کامل، حبوبات، میوه‌ها، سبزیجات رنگارنگ و ماهی، تصریح کرد: این غذاها مناسب برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ هستند.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان تأکید کرد: مصرف الکل، گوشت قرمز، مصرف غذاهای سرخ شده و گوشت‌های فرآوری شده از جمله مواد غذایی هستند که احتمال ابتلا به سرطان روده را افزایش می‌دهند.

 انتهای پیام/س.غ ۳۰۳۰

 

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید


کلمات کلیدی:
سرطان.روده     کارشناس.تغذیه     فرهنگ.سلامت     پریوش.بهادری     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    
   

تاریخ بروز رسانی:   17 بهمن 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >