روحالله علیزاده در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان اظهار داشت: امروزه به دلیل افزایش جمعیت، مسئله تأمین غذا یکی از چالشهای دولتمردان است و در حال حاضر در تمام دنیا برای پیشگیری از خطرات احتمالی ناشی از آفتزدگی، بیماری و ... محصولات کشاورزی و دامی از انواع کودهای شیمیایی، سموم و آنتیبیوتیک استفاده میشود.
کارشناس بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان کنگان گفت: باقیمانده سموم دفع آفات، علفکشها و کودهای شیمیایی در سبزی و صیفیجات و میوهها میتواند سلامتی افراد را به خطر انداخته و شانس ابتلا به بیماریها از جمله سرطانها را افزایش میدهد.
وی خاطرنشان کرد: تخمین زده میشود که دریافت ناکافی میوه و سبزیجات حدود ۱۴ درصد از مرگهای ناشی از سرطان دستگاه گوارش، حدود ۱۱ درصد از مرگهای ایسکمیک قلب و حدود ۹ درصد از مرگهای سکته مغزی در سراسر جهان را ایجاد میکند. همچنین 1.7 میلیون (2.8 درصد) از مرگومیر در سراسر جهان ناشی از مصرف کم میوه و سبزی است.
علیزاده گفت: مواد غذایی ارگانیک به موادی گفته میشود که در مراحل تهیه و تولید آن، هیچگونه سموم دفع آفات، علفکش و یا کودهای شیمیایی استفاده نشده و هیچگونه اصلاح ژنتیکی نیز در تولید محصول به کار نرفته است.
وی افزود: سبزیکاری در مناطق شهری در آپارتمانها علاوه بر اینکه به زیبایی و همچنین تازهتر شدن هوا کمک میکند میتواند سرگرمی خوبی برای کودکان باشد و حس مسئولیتپذیری را نیز در آنها تقویت کند. در فضای کوچک آپارتمان با تهیه یک گلدان کوچک و کشت برخی سبزیها مانند جعفری، گشنیز، تره و یا هر سبزی دیگر میتوانید از سبزیهای ارگانیک استفاده کنید.
علیزاده تأکید کرد: خانوادههایی که دارای حیاط مستقل هستند میتوانند علاوه بر باغچههای سبزیکاری، انواع حبوبات مانند باقلا، انواع صیفیجات مانند کدو و بادمجان و گوجهفرنگی، فلفل سبز را نیز تولید کنید و خانوادههایی که در مناطق روستایی هستند نیز علاوه بر کشت سبزی و صیفی ارگانیک در باغچه منزل میتوانند با پرورش مرغ و ماکیان که در فضای باز پرورش پیدا میکنند و غذاهای طبیعی میخورند از گوشت مرغ و تخممرغ ارگانیک استفاده کنند.
شایانذکر است این کلاس آموزشی جهت خانواده روستایی و عشایر شیرینو برگزار شد.
انتهای پیام/ م.س ۳۰۷۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید