کارشناس بهبود تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بوشهر:
پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه ضروری است

21 اسفند 1403
کارشناس بهبود تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بوشهر گفت: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل چهار گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها، گوشت و حبوبات و تخم‌مرغ، شیر و لبنیات) ضروری است.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، آمنه کریمی بیان داشت: یکی از عادات غلط غذایی روزه‌داران این است که به دلیل تشنگی زیاد در هنگام شروع افطار آب سرد، نوشـابه و یا غیره استفاده می‌کنند.

کارشناس بهبود تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بوشهر گفت: افطار خود را با کمی آب گرم و یا چای آغاز کننـد. پس‌ازآن می‌توانند از خرما یا کشمش استفاده کنند زیرا این دو سبب کنترل اشتها می‌شود و از بیش خواری به هنگام افطار ممانعت می‌کند.

این کارشناس توضیح داد: لازم است از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی‌ها پرهیز شود. به طور کلی توصیه می‌شود بـه جـای مصـرف انـواع شیرینی‌ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی (ویتامین‌ها و امـلاح) هسـتند، از مـواد غـذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود. افراط در مصرف انواع شیرینی بـه هنگـام افطـار چـاقی و اضافه‌وزن را به دنبال خواهد داشت.

کریمی اضافه کرد: توصیه می‌شود که در وعده‌های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غـذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند و شکر پرهیز شود. از نوشیدن بیش‌ازاندازه چـای در وعـده سـحری اجتنـاب نمایید چون چای باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک‌های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می‌شود.

وی توصیه کرد: وعده سحری باید ویژگی یک وعده ناهار را داشته باشد. ضمن این که باید به‌گونه‌ای باشـد کـه احسـاس تشـنگی را بـه حداقل برساند. غذاهایی که آب جذب می‌کنند مثل ماکارونی، ته دیگ و آش رشته ایجاد تشنگی می‌کنند. استفاده از سـالاد و میوه‌ها تا حدود زیادی مانع تشنگی می‌شود.

وی تصریح کرد: برای وعده شام نیز با فاصله یک تا دو ساعت بعد از افطار یکی از غذاهای زیر پیشنهاد می‌شود. سوپ، آش، حلیم، خوراک لوبیا، عدسی، خوراک سبزی‌ها با کمی نان(بهتر است از نان‌های سبوس‌دار مثـل سـنگک به همراه ماست و خیار یا دوغ و سبزی‌خوردن یا سالاد استفاده شود. بهتر است حداقل ۶تا ۸لیوان آب یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت مانده به سحر مصرف شود.

کارشناس بهبود تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت بوشهر خاطرنشان کرد: در نهایت حتماً باید توجه داشت که برنامه غذایی، فرد را دچار کاهش وزن یا افزایش وزن شدید ننماید البته برای افرادی که اضافه‌وزن دارند این ماه بهترین فرصت برای پیروی از دستور غذایی سبک و کم‌کالری و درنتیجه کاهش وزن و بهبود وضعیت است.

انتهای پیام/ ح.گ ۳۰۰۱

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

 

کلمات کلیدی:
برنامه.غذایی     ماه.مبارک.رمضان     آمنه.کریمی     مرکز.بهداشت.بوشهر        

تاریخ بروز رسانی:   21 اسفند 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >