کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه:
تغذیه‌درمانی در بیماران سوختگی از اهمیت بالایی برخوردار است

27 اسفند 1403
کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه گفت: تغذیه‌درمانی در بیماران سوختگی از اهمیت بالایی برخوردار است و شرط بهبود سریع‌تر زخم‌ها تغذیه‌درمانی در کنار دارو درمانی است.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه، زهرا ملک‌زاده عنوان داشت: ازآنجایی‌که بیماران سوختگی متابولیسم بالایی دارند، به افزایش انرژی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، ویتامین‌ها، مینرال ها و آنتی‌اکسیدان‌ها نیاز دارند.

کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی بیمارستان سوانح سوختگی گناوه ادامه داد: هدف از حمایت تغذیه‌ای شامل تأمین مقادیر کافی کالری برای تأمین نیازهای انرژی، جلوگیری یا تصحیح کمبود مواد مغذی، کنترل عفونت و مدیریت مایعات و الکترولیت‌ها برای هموستاز نرمال است.

وی گفت: در درمان بیماران سوختگی در ۲۴-۴۸ ساعت اول باید بر احیای مجدد مایعات و الکترولیت‌ها توجه داشت. به میزان ml/kg ۲-۴ و نصف مایعات محاسبه شده برای ۲۴ ساعت در ۸ ساعت اول و نصف باقی مانده در ۱۶ ساعت بعدی به بیمار داده شود.

ملک‌زاده تصریح کرد: بیمارانی که توانایی خوردن غذا را دارند باید بر دریافت مواد غذایی غنی از پروتئین و دارای چگالی انرژی بالا و مایعات کافی توصیه شوند.

کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی بیمارستان سوانح و سوختگی گناوه بیان کرد: در سوختگی‌های عمده باید در اسرع وقت پس از آسیب، لوله‌های روده‌ای قرار داده شود که باعث کاهش میزان کاتابولیسم پروتئین و از دست دهی ماهیچه‌های بدن می‌شود.

این مقام مسئول عنوان داشت: میزان نیاز به انرژی در این بیماران ۲ برابر افزایش پیدا می‌کند و انرژی تجویزی نباید از این میزان بالاتر برود زیرا تغذیه بیش از حد باعث کبد چرب، هیپرگلایسمی و طولانی شدن زمان استفاده از ونتیلاتور می‌شود.

وی گفت: نیاز پروتئین در بیماران بزرگ‌سال gr/kg 1.5-۲ است و مقادیر بیشتر سبب سنتز پروتئین عضلانی نمی‌شود و می‌تواند تولید اوره را افزایش دهد؛ اما در کودکان gr/kg 2.4-۴ پروتئین توصیه می‌شود.

زهرا ملک‌زاده در ادامه تصریح کرد: نوع چربی مصرفی در این بیماران بسیار حائز اهمیت است. اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی‌ها، گردو و روغن کلزا پاسخ التهابی را بهبود می‌دهد و سبب کاهش هیپرگلیسمی می‌شود.

کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی بیمارستان سوانح سوختگی گناوه ادامه داد: مکمل گلوتامین به بهبود زخم کمک می‌کند، بروز عفونت را کاهش می‌دهد، سطح پروتئین احشایی را بهبود می‌بخشد و مدت اقامت در بیمارستان را کاهش می‌دهد، در تغذیه‌ی روده‌ای یا وریدی بسته به شدت سوختگی ۲۵-۴۰ گرم در روز توصیه می‌شود.

وی گفت: ویتامین C در سنتز کلاژن و بهبود عملکرد ایمنی به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند، همچنین پس از آسیب ناشی از سوختگی به دلیل اتلاف پوستی سطح این ویتامین در بدن کاهش می‌یابد، این ویتامین برای بهبود زخم به میزان یک گرم در روز به‌صورت مکمل توصیه می‌شود.

 

انتهای پیام/

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

 

کلمات کلیدی:
تغذیه.در.سوختگی     زهرا.ملک‌زاده     بیمارستان.سوانح.سوختگی     شهرستان.گناوه        

تاریخ بروز رسانی:   27 اسفند 1403

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >