رئیس گروه واحد مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان دشتستان:
می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر با شناسایی و کنترل عوامل خطر پیشگیری کرد

7 ارديبهشت 1404
رئیس گروه واحد مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: با شناسایی و کنترل عوامل خطر، می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر پیشگیری کرد.

عصمت دهقانی در حاشیه تن‌سنجی (آزمایش‌های قند و چربی) کارکنان شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: خطرسنجی به معنای ارزیابی احتمال بروز بیماری‌های مهم و تهدیدکننده سلامت، به‌ویژه بیماری‌های قلبی-عروقی، سکته‌های قلبی و مغزی، دیابت و سرطان‌ها در یک بازه زمانی معین (معمولاً ۱۰ سال آینده) است.

وی تصریح کرد: این فرآیند نقش بسیار مهمی در پیشگیری، کنترل و مدیریت بیماری‌های غیر واگیر ایفا می‌کند و می‌تواند به ارتقای کیفیت و طول عمر افراد جامعه منجر شود.

دهقانی با بیان اینکه خطرسنجی ابزاری کلیدی برای ارتقای سلامت فردی و جمعی است، تأکید کرد: با شناسایی و کنترل عوامل خطر، می‌توان از بروز بسیاری از بیماری‌های غیر واگیر پیشگیری کرد و کیفیت زندگی را افزایش داد.

وی همچنین اضافه کرد: انجام منظم خطرسنجی به‌ویژه در سنین بالاتر یا در افراد دارای ریسک، توصیه می‌شود و نقش حیاتی در سلامت جامعه دارد.

رئیس گروه واحد مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص اهمیت و کاربرد خطرسنجی گفت: اولین گام خطرسنجی، شناسایی زودهنگام افراد در معرض خطراست و افرادی که بدون علامت یا با علائم خفیف هستند اما ریسک بالایی دارند، شناسایی می‌شوند و می‌توان برای آن‌ها پیش از بروز بیماری، اقدامات پیشگیرانه را آغاز کرد.

وی بیان کرد: خطرسنجی کمک می‌کند تا با شناخت عوامل خطر (مانند سن، جنس، فشارخون، کلسترول، قند خون، مصرف دخانیات، دیابت، چاقی و کم‌تحرکی)، برنامه‌های پیشگیری و مراقبت به شکل شخصی‌سازی شده برای هر فرد طراحی و اجرا شود.

دهقاتی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیماری‌های قلبی-عروقی و سکته‌ها از مهم‌ترین علل مرگ‌ومیر در جهان و ایران هستند، با انجام خطرسنجی و با شناسایی و کنترل عوامل خطر، می‌تواند میزان بروز این بیماری‌ها و مرگ‌های زودرس را به‌طور قابل‌توجهی کاهش دهد.

وی با اشاره به اینکه خطرسنجی می‌تواند باعث ارتقای خود مراقبتی شود، گفت: آموزش و اطلاع‌رسانی درباره خطرسنجی، مردم را نسبت به وضعیت سلامت خودآگاه می‌کند و آن‌ها را به اصلاح سبک زندگی، ترک دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت بدنی بیشتر تشویق می‌کند.

رئیس گروه واحد مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان دشتستان بیان کرد: پس از تعیین میزان خطر، پزشک یا مراقب سلامت می‌تواند اقدامات درمانی و پیگیری‌های لازم را متناسب با سطح ریسک فرد برنامه‌ریزی کند و در صورت نیاز، دارو یا مداخلات خاص را توصیه نماید.

دهقانی خاطرنشان کرد: افراد بالای ۳۰ سال به مراکز بهداشتی مراجعه و خطرسنجی را انجام دهند.

انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۱

 

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

 


کلمات کلیدی:
بیماری‌های.غیرواگیر     تن‌.سنجی     عصمت.دهقانی     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان        

تاریخ بروز رسانی:   7 ارديبهشت 1404

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >