مرجان حاجیزاده با اشاره به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و اهمیت این موضوع، اظهار داشت: سقط عمدی و غیرقانونی جنین علاوه بر عوارض جسمی، مشکلات روحی و روانی جبرانناپذیری برای زنان به همراه دارد.
کارشناس مسئول برنامه مادران شبکه بهداشت شهرستان جم با بیان اینکه در صورت شناسایی و معرفی زودهنگام مادر میتوان از عوارض سقط جلوگیری کرد عنوان داشت: شاخص مرگ مادری شاخص مهمی است و مرکز نفس با پیشگیری از سقطهای عمدی میتواند این شاخص را کاهش دهد. سقطهای عجولانه و جنایی خطر مرگهای مادری را افزایش میدهد.
وی افزود: افرادی که قصد سقط جنین دارند توسط پزشکان، متخصصین زنان، ماماهای سطح شهر و مراکز بهداشتی، داروخانهها، دارو گیاهیها، مراکز درمانی و بهداشتی و مراکز مشاوره مامایی و... شناسایی و با معرفی به این مرکز مورد حمایت قرار میگیرند تا آنها را در حفظ فرزند یاری کنیم که این حمایتها شامل حمایتهای مراقبتی، مالی، مشاورهای است.
حاجیزاده خاطرنشان کرد: در زمینه پیشگیری از سقط جنین سالم، تمامی بهورزان و مراقبان سلامت مراکز و خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت حوزه تحت پوشش شبکه بهداشت شهرستان جم توصیهها و اقدامات لازم را انجام میدهند تا از سقط جنین سالم به دلیل موضوعات مختلف که عمده آن مسائل مالی بوده جلوگیری کند.
مسئول مادران شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۱ مادر باردار که قصد سقط جنین خود را داشتهاند، شناسایی شدهاند تصریح کرد: از این تعداد، ۷ مادر، نوزاد خود را سالم به دنیا آوردهاند و تحت پوشش قرار گرفتند و ۲ مادر نیز در انتظار تولد فرزند خود هستند.
انتهای پیام/ ا. پ ۳۰۲۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید