ابراهیم اسماعیلپور در گفتگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: انسان جزء مهمي از سيكل زندگي انگل است و شناسايي زودهنگام و درمان بيماران يكي از راهكارهاي مناسب و موثر در پيشگيري و مبارزه با انگل مالاريا است.
اسماعیلپور بیان کرد: در سال ۱۴۰۳ ، در حدود ۳ هزار و ۴۹۹ نفر بیماریابی مالاریا توسط مراقبین سلامت و بهورزان انجامگرفته که از این تعداد بیماریابی ۶ نمونه مثبت مالاریا از اتباع خارجی تازهوارد شناساییشده است.
وی همچنین بیان داشت: بیماریابی مالاریا جزئی از سیستم مراقبت بوده و بیماریابی باید هدفمند ، مقرونبهصرفه و از کار آیی مناسب برخوردار باشد که در حال حاضر بیماریابی با تهیه نمونه از خون افراد مشکوک یا بیمار با کیت تشخیص سریع مالاریا و آزمایش میکروسکوپی آن صورت میگیرد.
کارشناس واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان خاطرنشان کرد: در شهرستان دشتستان، بیماریابی در مناطق شهری و حومه که بیشترین موارد افاغنه تحت پوشش را دارند توسط بیماریاب مالاریا بهصورت اکتیو و همچنین در کارگاهها ، مزارع و شرکتها توسط بیماریاب و مراقبین سلامت انجام میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به اقلیم گرم و نیمه گرمسیری شهرستان دشتستان خطر گسترش بیماریهای ناقل محور مانند مالاریا همواره وجود دارد.
اسماعیلپور گفت: بیشترین گروه در معرض خطر اتباع بیگانه( افاغنه و پاکستانیها) هستند که بهتازگی وارد مرز شده و فصل بروز این بیماری نیز بیشتر در فصل بهار و تابستان است که باید بهصورت اکتیو بیماریابی انجام شود. متاسفانه شاهد افزایش ۱۰ درصدی بیماریابی در سال گذشته نسبت به مدت مشابه در شهرستان بودهایم.
کارشناس واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص علایم بیماری مالاریا گفت: علائم مالاریا معمولاً طی ۱۰ تا ۱۵ روز پس از عفونت بروز پیدا میکند. در برخی موارد، علائم ممکن است برای چندین روز بروز نکنند و برخی از انگلهای مالاریا میتوانند وارد بدن شوند اما برای مدتزمان طولانی خاموش خواهند بود.
وی بابیان اینکه هیچ واکسنی برای جلوگیری از مالاریا در دسترس نیست از شهروندان خواست: اگر به منطقهای که مالاریا در آن رایج است یا در چنین منطقهای زندگی میکنید با بروز علائمی مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع و استفراغ، درد عضلانی و خستگی مفرط ، عرق کردن و .. به خانه بهداشت و یا مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه نمایند.
کارشناس برنامه مالاریا ستاد شبکه دشتستان توصیه کرد: خوابیدن در زیر پشهبند در محیطهای باز مانند مزارع و کارگاهها میتواند از گزیده شدن توسط پشه آلوده جلوگیری کند و همچنین پوشاندن پوست نیز میتواند به جلوگیری از گزش کمک نماید.
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰٫
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید