دکتر سعید کشمیری گفت: محمدعلی ترک زاده بر اثر تصادف دچار ضربه مغزی شده بود که با انتقال به بیمارستان شهدا خلیج فارس، بعد از مراقبتهای ویژه توسط پزشکان مربوطه علائم بالینی وی را مشکوک به مرگ مغزی تشخیص داده و پس از تلاش تیم فراهم آوری اعضای دانشگاه و رضایت خانواده نیکوکار و فهیم ایشان مراحل بعدی برای انجام برداشت عضو انجام گرفت.
وی افزود: پس از تشخیص تیم پزشکان متخصص و بالینی و تایید پزشکی قانونی مبنی بر مرگ مغزی، اعضا وی در اتاق عمل بیمارستان شهدا خلیج فارس توسط تیم برداشت عضو اعزامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز برداشت و برای پیوند به بیمارستان نمازی شیراز منتقل شد که در آنجا به دو بیمار هم وطن جان دوباره بخشید.
دکتر سعیدکشمیری بیان کرد: اهدای عضو، یک فرایند پیچیده و نیازمند هماهنگی و پشتیبانی ویژهای است که نیاز به همکاری تعداد زیادی از پرسنل شامل متخصصین، پزشکان بالینی، آزمایشگاهی و مدیریتی بیمارستان دارد .
وی با اشاره به اعزام تعدادی از پرسنل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به تهران برای آموزش تشخیص و مراقبت از بیمار مرگ مغزی گفت: موضوع فراهم آوری را در قالبی جدید و سیستمی پیگیری کردهایم و می توان گفت اهدای اخیر نیز نتیجه این شروع دوباره است .
اهدا عضو نیازمند فرهنگ سازی است
دکتر کشمیری پیش بینی موارد مرگ مغزی در استان بوشهر را چنین بیان کرد: با توجه به آمار این تعداد حدود 40 تا 60 نفر مرگ مغزی در سال است که می تواند جان 100 تا 180 نفر را از مرگ نجات دهد و تحقق این مهم نیازمند اطلاع رسانی و فرهنگ سازی عمومی و مشارکت پرسنل بالینی دانشگاه در این امر است.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برای تکمیل کادر بالینی واحد فراهم آوری پیوند، فراخوانی در سایت دانشگاه اعلام کرده است که علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام می توانند به آدرس اینترنتی http://treat.bpums.ac.ir مراجعه نمایند .
انتهای پیام/ م.پ 1025