متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
فرهنگ رفتار با بیمار مبتلا به ایدز در جامعه باید تغییر یابد

17 آذر 1394
متخصص بیماری‌های عفونی گفت: با پیشرفت‌های علمی صورت گرفته در پیشگیری و درمان بیماری ایدز نیازمند روشنگری و ارتقای فرهنگ مواجهه با این بیماری در جامعه هستیم.

مشاور برنامه کنترل و درمان ایدز در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی و بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بوشهرافزود: هم اکنون بیماری ایدز که از آن به عنوان بلای قرن یاد می‌شود با پیش آگهی‌ها و مطالعات علمی انجام گرفته به بیماری مزمن مانند دیابت و فشار خون تبدیل شده که قابل پیشگیری و کنترل است.
دکترکتایون وحدت خاطر نشان کرد: امروزه موضوع پیر شدن با اچ.آی.وی مطرح می‌شود، این یعنی بیمار مبتلا می‌تواند عمر طولانی را تجربه کند اما به شرطی که خدمات بهداشتی و درمانی مناسب را دریافت کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر شناسایی و درمان به موقع ایدز را پر اهمیت دانست و گفت: اگر بیماری به موقع شناسایی و درمان شود زندگی فرد به علت ابتلا به اچ. آی وی خاتمه پیدا نمی‌کند.
تماس جنسی پرخطر شایع‌ترین راه انتقال اچ. آی.وی
رییس مرکز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج فارس اظهار داشت: راه‌های ابتلا به بیماری ایدز شناخته شده است اما تماس جنسی پرخطر شایع‌ترین راه انتقال ویروس اچ. آی. وی در تمام دنیا است.
دکتر وحدت خاطر نشان کرد: آموزه‌های دینی و فرهنگی ما بر داشتن رابطه جنسی در چارچوب خانواده تاکید دارند اما نباید چشم‌هایمان را بر واقعیت داشتن روابط جنسی پرخطر ببندیم.
مشاور برنامه کنترل و درمان ایدز دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با برشمردن راه‌های پر خطر انتقال اچ. آی.وی گفت: روابط جنسی خود خواسته که به شکل نامشروع و یا خارج از چارچوب خانواده صورت می‌گیرد و یا موارد ناخواسته که در قالب تجاوز جنسی شناخته می‍‌‌شوند از جمله روابط جنسی پر خطر می‌باشند.
دکتر وحدت دیگر راه پرخطر دیگر انتقال اچ. آی.وی را معتادان تزریقی دانست وافزود: از آنجا که معتادان تزریقی ممکن است روابط جنسی پرخطر را تجربه کنند احتمال ابتلای افرادی که در تماس با این افراد هستند نیز وجود دارد.
وی گفت: همسر و فرزند فرد معتاد تزریقی در گروه افراد پر خطر قرار می‌گیرند که باید نسبت به فراگیری آموزش‌های لازم اقدام کنند.
انجام آزمایش تشخیص ایدز و مراحل درمانی آن رایگان و کاملا محرمانه است
مشاور برنامه کنترل و درمان ایدز دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مردم تقاضا کرد: افرادی که یکی از راه‌های ابتلا به ایدز را تجربه کرده اند می توانند به شکل کاملا گمنام و ناشناس به پایگاه‌های دیده‌وری ما مراجعه کرده و کاملا رایگان از سلامت خود اطمینان حاصل کنند.
دکتر کتایون وحدت افزود: درصورت مثبت بودن آزمایش اچ. آی. وی اقدامات درمانی برای کنترل بیماری آغاز می‌شود که این اقدامات نیز رایگان انجام می‌گیرند.
8 درصد افراد مبتلا به ایدز استان بوشهر زنان هستند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: در سایر کشورها تقریبا ابتلا به ایدز به طور مساوی میان زن و مرد است اما در ایران میانگین ابتلای مردان بیشتر از زنان بوده و در استان بوشهر 8 درصد افراد مبتلا به HIV زنان هستند.
متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: آموزش در زمینه ایدز شامل دو بخش است که یکی مربوط به فرد مبتلا و دیگری جامعه و افراد در ارتباط با فرد اچ. آی.وی مثبت می‌شود.
رییس مرکز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج فارس خاطر نشان کرد: جامعه و افرادی که با بیمار مبتلا به ایدز در ارتباط هستند باید آموزش و آگاهی‌های لازم را فراگیرند زیرا همانطور که افراد سالم جامعه حق زندگی کردن دارند بیماران اچ. آی. وی مثبت و همسر و فرزندن آنها نیز حق زندگی دارند.
وی بیان داشت: قرار نیست با فرد مبتلا به ایدز زندگی نکنیم اما باید بدانیم که زندگی با فرد اچ. آی. وی مثبت شرایط خاص خود را دارد.
مشاور برنامه کنترل و درمان ایدز در استان بوشهر گفت: اکنون با پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه پیشگیری و درمان ایدز متولد شدن فرزندان سالم از والدینی که یکی از آنها اچ. آی.وی مثبت هستند صورت می‌گیرد اما این موضوع زیر نظر پزشک و مصرف دارو است.
دکتر کتایون وحدت اقدامات درمانی ایدز را موثر برشمرد و افزود: پیشرفت بیماری و انتقال آن به دیگران در معرض درمان و کنترل قرار گرفته است و ویروس ایدز از خون فرد مبتلا پاک می‌شود اما تا پایان عمر باید کنترل دارویی وجود داشته باشد.
دکتر وحدت آموزش اجتماعی اچ. آی.وی را پر اهمیت برشمرد و خاطر نشان کرد: دختران و پسرانی که به سن بلوغ می‌رسند باید درک کنند که در ابتدای زندگی جدیدی قرار دارند که رابطه جنسی بخشی از آن است.
ضرورت استفاده از کاندوم در روابط جنسی
دکتر وحدت استفاده از کاندوم را مهم‌ترین رکن عدم انتقال بیماری در روابط جنسی برشمرد و گفت: همسران افراد مبتلا به اچ. آی. وی باید تمامی روابط جنسی خود با فرد مبتلا را با کاندوم انجام دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: وسایل شخصی فرد مبتلا به ایدز و تمام اشیای نوک تیز مانند ناخن گیر و تیغ اصلاح وی نباید در دسترس همه افراد خانواده به‌ویژه کودکان قرار داشته باشند.

انتهای پیام/ م.پ 1025


کلمات کلیدی:
متخصص.بیماری‌های.عفونی     ایدز     دکتر.وحدت    

تاریخ بروز رسانی:   17 آذر 1394

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >