عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: عفونتهای ادراری در زمان ورود میکروب به سیستم ادراری به وجود میآید که در سنین پایین با بدحالی، نخوردن غذا، بیقراری و تب همراه بوده و در طولانی مدت باعث عدم وزن گیری صحیح کودک میشود.
دکتر مشتاقی یکی از دلایل عفونت در کودکان را وجود مشکلات مادرزادی دانست و گفت: مشکلات مادرزادی کودک را مستعد عفونت ادراری کرده و در صورت عدم تشخیص به موقع آسیب جدی به کلیه های آنان وارد میشود.
وی تصریح کرد: کودکان زیر 5 سال با هر بار دچار شدن به عفونتهای کلیوی درصدی از کارکرد کلیه خود را از دست میدهند که غیر قابل برگشت بوده و تشخیص عفونتها در این سنین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
دکتر مشتاقی یکی از دلایل اصلی ابتلا به عفونت های سیستم ادراری در کودکان را برگشت ادرار دانست و گفت: در بعضی مواقع مقداری از ادرار به جای تخلیه به سمت کلیه ها بر میگردد که تجمع آن در مثانه به کلیه ها فشار آورده و موجب عفونت میشود.
جراح کلیه و مجاری ادراری به والدین توصیه کرد: گاهی برای درمان کودکان باید لوله ادراری گذاشته شود و والدین نباید به دلیل دلسوزی از این اقدام جلوگیری کنند زیرا ممانعت از انجام این کار منجر به از بین رفتن کلیه های فرزندانشان میشود.
انتهای پیام/م.ف 1026