متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت:
ویروس آنفلوانزا قابلیت انتشار بسیار بالایی دارد

5 دی 1394
متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ویروس آنفلوانزا به دلیل اندازه کوچک آن قابلیت انتشار بسیار بالایی دارد که می‌تواند از طریق هوا منتقل شود و مدت‌ها در فضا باقی بماند و به دیگر افراد انتقال یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: بیماری آنفلوانزا جزو بیماری‌های مجاری تنفسی فوقانی طبقه بندی شده که در ماه‌های سرد سال به دلیل ماندگاری بالای این ویروس در این فصل‌ها منجر به بیماری می‌شود.
دکتر عباسی گفت: آنچه که اهمیت این بیماری را دوچندان می‌کند قابلیت انتشار و گستردگی راحت این ویروس است که به راحتی از یک فرد به فرد دیگر منتقل می‌شود و در صورتی که فرد در اجتماع حضور یابد باعث ابتلای تعداد زیادی از افراد به این بیماری می‌شود.
وی با اشاره به اینکه فصل‌های پاییز و زمستان به دلیل کاهش میزان دما، اوج انتشار این بیماری است تاکید کرد: واکسن آنفلوانزا باید قبل از ورود به فصل پاییز تزریق شود تا بتواند از ابتلا به این بیماری در افراد جلوگیری کند.
تفاوت آنفلوانزا با سرماخوردگی در ناگهانی بودن آن است
متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه ویروس آنفلوانزا ماهیتی متفاوت با سرماخوردگی‌ دارد گفت: بیماری آنفلوانزا به صورت ناگهانی شروع شده و افراد دچار درد عضلانی شدید، سردرد، گلوددرد، تب بالا و در برخی از افراد با علایم گوارشی مانند دل درد، اسهال و استفراغ همراه است که در سرماخوردگی این علایم مشاهده نمی‌شود.
دکتر عباسی گروه‌های در معرض خطر را افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای از جمله مشکلات قلبی، تنفسی، زنان باردار، افراد دیابتی، کودکان زیر 5 سال ، افراد مسن و افرادی که به هر دلیلی دچار نقص ایمنی هستند دانست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: درمان آنفلوانزا بسته به شرایط بیمار، شدت بیماری و داشتن ریز فاکتورها متفاوت بوده و اکثریت افراد نیاز به درمان ضد ویروسی ندارند.
دکتر عباسی تاکید کرد: با استراحت در منزل، نوشیدن مایعات گرم فراوان و داروهای مسکن مانند استامینوفن بیماری به راحتی قابل درمان بوده و پس از حدود 1 هفته، بیمار بهبودی خود را باز خواهد یافت.
در درمان آنفلوانزا آنتی بیوتیک‌ها جایگاهی ندارند
متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: در درمان آنفلوانزا آنتی بیوتیک‌ها جایگاهی ندارند مگر در مواقعی که آنفلوانزا منجر به عفونت های میکروبی شود که با تجویز پزشک آنتی بیوتیک به بیمار داده می‌شود.
وی استفاده از ماسک های موجود در داروخانه ها، شستن مکرر دست ها با آب و صابون، تزریق واکسن‌های آنفلوانزا به طور سالانه، و در درجه دوم استفاده از ژل‌های حاوی مواد ضد عفونی کننده در محیط‌هایی که افراد امکان شستن دست‌ها با آب و صابون ندارند را از جمله راه‌های پیشگیری از بیماری آنفلوانزا دانست.
انتهای پیام/ م.ف 1026


کلمات کلیدی:
بیماری‌های.عفونی     آنفلوانزا     قابلیت.انتشار     دکتر.عباسی    

تاریخ بروز رسانی:   5 دی 1394

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >