قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خطاب به دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی منطقه جنوب کشور در این کنگره گفت: با ارزشترین قشر جامعه، شما آینده سازان کشور هستید و توسعه جامعه ما به دستان شماست، این یک باید اخلاقی است و شما در مسیری قرار گرفتهاید که باید پرتلاش و سختکوش، کشور را به حد توسعه خود برسانید.
دکتر حیدر عزیزنژاد با اشاره به وضعیت توسعه آموزش عالی در کشور، اضافه کرد: در سالهای اخیر کشور ما از لحاظ کمّی توسعه زیادی داشته است به گونهای که ده سال قبل به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت، حدود 400 نفر هیأت علمی بوده است در حالی که سال گذشته این رقم نزدیک به 900 نفر رسیده است.
وی در این کنگره که در سالن اجتماعات بانک صادرات بوشهر برگزار شد، افزود: در سال 1380 به ازای هر یک میلیون نفر در کشور حدود 22 هزار دانشجو داشتیم ولی الان این رقم نزدیک به 60 هزار نفر است.
دکتر عزیزنژاد با بیان اینکه در حال حاضر تعداد مقالات علمی چاپ شده در ISI حدود 6 برابر رشد داشته است، اظهار داشت: مجلات پژوهشی ما در وزارت علوم تقریبا 20 برابر و در وزارت بهداشت 5 برابر شده است.
وی با اشاره به اینکه اختراعات ما در سال80 حدود 811 بود که در سال 92 به بیش از 22 هزار اختراع در سال رسیده است گفت: رتبه علمی ما در دنیا پیشرفت داشته و از رتبه 52 به رتبه 19 رسیدهایم، رشتههای دانشگاهی ما خیلی بیشتر شده است ولی با وجود همه این پیشرفتها و توسعهها در هدفمان که بهبود شاخصهای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی وضعیت مطلوبی نداریم.
سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز در این کنگره گفت: مهمترین اهداف این کنگره، ایجاد فضای صمیمی برای تبادل و هماندیشی بین دانشجویان و اساتید بوده که رسالت کمیتههای تحقیقات دانشجویی نیز بر همین پایه استوار است.
دکتر رضا بصیریان اضافه کرد: آشنایی با پژوهشهای متنوع در زمینه علوم بهداشتی و پزشکی، ارایه و انعکاس نتایج مطالعات انجام شده در زمینههای مختلف سلامت و ارتقای سطح توانمندیهای دانشجویان و تشویق آنها به گسترش اهتمام در پژوهش، دومین هدف برگزاری این کنگره بوده است.
وی افزود: توقع و انتظار مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور و در کل فضای تحقیقاتی این است که ما دانشجویان به جای اینکه به مسئله سازی بپردازیم، مسئلهیابی کنیم.
دکتر بصیریان گفت: طرح تحول نظام سلامت، طب سنتی و گیاهان دارویی، ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا سفره و سلامت باروری و بارداری از جمله چهار محور ویژه این کنگره بوده است.
سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: 45 رزومه پژوهشی متقاضیان داوری از سرپرستان کمیته تحقیقات دانشجویی شبکه همکار جنوب کشور دریافت کردیم که از میان آنها در نهایت 33 داور انتخاب شدند.
دکتر بصیریان اظهار داشت: در این کنگره بیش از 280 چکیده مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد و هر مقاله به سه الی چهار داور ارجاع شد و در نهایت پس از حذف عناوین تکراری 20 مقاله در قالب سخنرانی و 101 مقاله در قالب پوستر پذیرفته شد.
وی اضافه کرد: تعداد مقالات ارسال شده به کنگره به تفکیک دانشگاهها، بوشهر با 132 مقاله، هرمزگان با 45 مقاله ، جهرم با 43 مقاله، فسا با 21 مقاله، دزفول با 11 مقاله، شیراز با 7 مقاله، یاسوج با 7 مقاله و شهرکرد با 5 مقاله بود.
دکتر بصیریان افزود: دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، اهواز، ناجا، تربیت مدرس، خرمآباد، زابل، شاهرود، شهید بهشتی، مشهد و فیروزآباد نیز هرکدام یک مقاله ارسال کردند.
وی ادامه داد: نحوه توزیع مقالات پذیرفته شده برحسب پنل، بهداشت و تغذیه 6 مقاله در قالب سخنرانی و 39 مقاله پوستر، پرستاری 7 مقاله سخنرانی و 32 مقاله پوستر و علوم پایه و بالینی 7 مقاله سخنرانی و 30 مقاله پوستر بود.
سرپرست کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه گفت: از مقالات رسیده به کنگره حدود 57 درصد آنها رد و 43 درصد پدیرفته شد و 15 داور حضوری دانشجویی برحسب پنل و 5 داور حضوری هیأت علمی به تفکیک پنلها داشتیم.
گفتنی است دبیر اجرایی این کنگره خانم سحر زندی بوده و این کنگره در دو روز و با حضور کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، بندرعباس، یاسوج، فسا و جهرم برگزار شد.
همچنین در این کنگره دکتر اکبرزاده معاون آموزشی دانشگاه ضمن قدردانی از حضور شرکتکنندگان به بیان الزامات شکلگیری پژوهش و تحقیقات دانشجویی پرداخت.
در پایان کنگره از نفرات برتر در کارگروههای مختلف تقدیر شد.
انتهای پیام/ س . م - 1021
https://telegram.me/bpumspublicrelation