22 خرداد 1395رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: رعایت اصول بهداشتی در استفاده از آب و غذای سالم موجب پیشگیری از بیماری وبا میشود. عادل مقدس در نشست شورای سلامت شهرستان دیر بابیان اینکه وبا یک بیماری حاد عفونی است، گفت: بیماری وبا یک نوع بیماری اسهالی است که شروع آن ناگهانی و با علایمی مانند اسهال آبکی هست و برخلاف سایر بیماریهای اسهالی این بیماران تب و شکمدرد ندارند و اسهال آنها خونی نیست. وی عامل به وجود آورنده بیماری وبا را میکروب ویبر یوکلرا عنوان کرد و گفت: شایعترین راه انتقال این بیماری از طریق مصرف آب و غذای آلوده است. وی اسهال آبكي شديد، بدون درد و همراه با تهوع و استفراغ همراه با عطش و تشنگي فراوان و نبض ضعيف را از علایم بیماری وبا برشمرد و گفت: با توجه به گرمای هوا و نیاز بیشتر به مصرف آب، جوشاندن یا کلرزنی آب در صورت دسترسی نداشتن به آب آشامیدنی سالم در جلوگیری از بروز این بیماری بسیار مؤثر است. رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر بابیان اینکه بیماری اسهال میتواند به سه صورت حاد، مداوم و مزمن بروز کند افزود: به وجود علایم کمتر از دو هفته اسهال حاد، به تداوم اسهال بین دو تا چهار هفته اسهال مداوم و به علائم بیش از چهار هفته اسهال مزمن گفته میشود. وی افزود: با توجه به خطرناک بودن و قابلیت انتقال سریع بیماری وبا به دیگران، ضروری است شهروندان در مورد رعایت اصول بهداشتی دقت کافی داشته باشند. مقدس با تأکید بر آسان بودن درمان این بیماری، گفت: اگر این بیماری بهموقع تشخیص دادهشده و بیمار به مراکز درمانی مراجعه کند با دادن مایعات و مصرف پودر "او آر اس "سلامتی خود را به دست خواهد آورد، بنابراین در برخورد با این بیماری، مهمترین کار، شناسایی بهموقع و درمان است. دبیر شورای سلامت شهرستان دیر تأکید کرد: خوشبختانه با کلیه اقدامات انجامشده در سطح شهرستان دیر بیش از شش سال است موردی از بیماری وبا، گزارش و یا مشاهده نشده است. وی با اشاره به پیک بیماریهای اسهالی، گفت: در دو نوبت آمادگی خود را برای برخورد احتمالی با این بیماری بالا میبریم، پیک اول از اواخر فروردین تا خرداد و پیک دوم از نیمه دوم شهریور تا اواخر آبان ادامه خواهد داشت. مقدس در خصوص راههای پیشگیری از ابتلا به بیماری وبا، خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت فردی از مهمترین راهکارهای کاهش و پیشگیری از ابتلا به این بیماری است و باید از آب آشامیدنی سالم استفاده شود. رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با تأکید بر این نکته که در صورت عدم فراهم شدن آب آشامیدنی مناسب (تصفیهشده) حتماً قبل از مصرف آب آن را بجوشانید یا کلرزنی کنید، یادآور شد: از مصرف یخ تهیهشده از آب غیربهداشتی و نامطمئن، از شنا در آب رودخانه، برکه و استخرهای آلوده پرهیز شود و همچنین از تهیه مواد غذایی و نوشیدنیها از دستفروشیها اکیداً خودداری گردد. انتهای پیام/ ح.ن 3050 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 22 خرداد 1395