پریوش بهادری در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان افزود: فرد دیابتی قندهای ساده و شیرینیجات و چربی حیوانی و یا روغن جامد را مصرف نمیکند و باید از سبزیجات و مواد فیبردار استفاده نماید.
بهادری بابیان اینکه یک بیمار دیابتی به کمک مشاور تغذیه و پزشک میتواند کالری و داروهای خود را تنظیم و وزن خود را در حد متعادل نگه دارد، تصریح کرد: فرد دیابتی نیز مانند افراد سالم باید از مصرف غذاهای پرحجم، چرب، پرکالری و نیز پر کردن شکم در مواقع افطار و سحر خودداری کند.
وی همچنین تأکید کرد: در فرد دیابتی تقسیم غذا به ۳ تا ۴ وعده در فاصله بین افطار و سحر دارای اهمیت است، زیرا این امر سبب کاهش نوسانات قند خون میشود.
بهادری اظهار کرد: فرد دیابتی باید مجموع کالری مصرفی را به حداقل ۳ وعده افطار، شام، سحری تقسیم و همراه آنها داروهای موردنیاز را مصرف کند و همچنین مصرف آب و مایعات کمکالری در طول مدت بیداری به فواصل ۲ ساعت یکبار توصیه میشود.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص تغذیه افراد دیابتی نوع ۲ در زمان روزهداری توصیه کرد: از خوردن مواد قندی ساده پرهیز کرده و مواد نشاستهای پیچیده نظیر ماکارونی، نان، برنج، مطابق با کالری محاسبه شده دریافت کنند.
بهادری همچنین بیان کرد: این افراد از مصرف میوه و سبزیجات در این ایام غافل نشوند و انتخاب نوع میوه بر اساس میوههایی باشد که شیرینی کمتری داشته باشند، چون این دو گروه میوه و سبزیجات، علاوه بر تأمین ویتامین c و a، ویتامینهای گروه ب و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیوم و مقدار قابلتوجهی فیبر هم دارند که از یبوست و مشکلات گوارشی پیشگیری میشود.
وی توصیه کرد: از مصرف گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس جدا خودداری کرده که سطح بالای از نمک و چربیهای اشباع را در بر میگیرند و جهت تأمین پروتئین از گوشتهای سفید مثل مرغ، ماهی و گوشت قرمز استفاده کنند و از حبوبات و غذاهای پختهشده با آن را که منبع خوبی از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی هستند، مصرف نمایند.
انتهای پیام/ س.غ ۳۰۳۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید