5 خرداد 1397 کارشناس تغذیه و رژیم درمانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: افراد در وعده سحری باید از مصرف غذاهای سرخ شده و چرب، ادویهی زیاد و قند بالا خودداری کنند.
نگار چاهیبخش افزود: وعده سحری یکی از اصلیترین وعدههای غذایی ماه رمضان است که نباید نادیده گرفته شود.
وی تصریح کرد: در سال جاری به دلیل همراه شدن ماه مبارک رمضان با روزهای گرم و روزه بودن روزه داران به مدت طولانی، داشتن برنامه غذایی مناسب یک امر ضروری است.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: افراد باید قبل از آغاز ماه رمضان با پزشک خود در مورد شرایط فردی و تاثیرات روزه بر سلامتی مشورت نموده و برنامهریزی مناسبی برای غذا، خواب و پیشگیری از چاقی خود داشته باشند.
این کارشناس تغذیه بیان داشت: برای وعده سحری بهتر است غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیده، میوه، سبزیجات و آب کافی مصرف شود زیرا کربوهیدراتهای پیچیده دیر هضم هستند و احساس گرسنگی کمتری در طول روز برای فرد ایجاد میشود.
نگار چاهیبخش یادآور شد: وعده سحری میتواند شامل برنج، مرغ، ماهی، سویا، گوشت، تخم مرغ، میوه تازه و سبزیجات باشد.
وی با اشاره به اینکه در هنگام سحری باید از خوردن مواد غذایی در حجم زیاد پرهیز شود افزود: در این وعده افراد باید از نوشیدن زیاد چای اجتناب کنند زیرا کافئین موجود در چای موجب دفع مقدار زیادی آب و نمکهای معدنی مورد نیاز بدن میشود.
در طول سحر آب کافی بنوشید
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بهتر است در طول سحر آب کافی نوشیده و مقدار دو لیوان آب توصیه میشود همچنین از خوردن نمک، فلفل و ترشی نیز بایستی خودداری کرد.
چاهیبخش افزود: خوردن چند خرما یا کشمش و مقداری عسل در انتهای سحر بسیار مناسب بوده و افراد باید پس ار خوردن سحری نخ دندان و مسواک زدن را فراموش نکنند.
وی اظهار داشت: افراد روزهدار میتوانند برای خوشبو ماندن دهان خود، قسمت داخلی لبها، سقف دهان و زبان را نیز مسواک کنند.
انتهای پیام/ م.ف 1026
|