اجرای پویش مردمی «نه به نمکدان» در دیّر
|
|
|
|
25 آذر 1397 پویش مردمی «نه به نمکدان» با استقبال گسترده مردمی و صنوف در شهرستان دیّر اجرا شد.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر در حاشیه پویش «نه به نمکدان» در بندر دیّر گفت: حذف نمکدان از سفرهها، یکی از راهکارهای کاهش مصرف است.
حسین ناظمیان پور با اشاره به عدم رعایت الگوی مصرف نمک در ایران گفت: یکی دیگر از راهکارهای کاهش مصرف نمک، به حداقل رساندن استفاده از آن هنگام طبخ غذا و کاهش مصرف شورجات و فست فودها است.
ناظمیان پور افزود: زیادهروی در مصرف نمک منجر به ایجاد فشارخون بالا میشود و رعایت الگوی غذایی بانمک پایین در کنترل این عارضه مؤثر خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه فشارخون بیماری است که علائمی ندارد، افزود: مشکلات و ناراحتیهای کلیه از دریافت زیاد نمک به ویژه نمک تصفیه نشده است و حتی در مواردی بر اثر مصرف زیاد نمک منجر به ایجاد سرطان معده میشود.
معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با تقدیر از حرکت رستورانداران شهرستان دیّر در حذف نمکدان از میزهای غذاخوری گفت: سازمان بهداشت جهانی میزان استاندارد مصرف نمک در شبانهروز را پنج گرم اعلام کرده اما میزان واقعی نیاز بدن به این ماده غذایی تنها ۳ گرم در شبانهروز است.
وی با تأکید بر مصرف نمک یددار گفت: متأسفانه تبلیغات گستردهای درزمینه مصرف نمکهای طبیعی کوه و دریا و جایگزینی آن بانمکهای یددار میشود که جای نگرانی است و مردم باید در این زمینه هشیار بوده و از مصرف نمکهای تصفیه نشده و غیر یددار اجتناب کنند.
ناظمیان پور افزود: نمکهای طبیعی کوه و دریا با توجه به تصفیه نشدن سرشار از آلودگیهای شیمیایی و میکروبی ازجمله آلایندههای صنعتی و سموم مثل فلزات سنگین سرب و جیوه هستند و منجر به رسوب این مواد در کبد و کلیه میشوند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر توصیه کرد: حتماً از نمکهای تصفیهشده یددار و به میزان موردنیاز بدن استفاده شود.
انتهای پیام/ ح.ن- ۳۰۵۰
|
|
 |
|
|