اقداماتی که برای پیشگیری از بیمارهای منتقله از آب و غذا در ماه رمضان باید انجام دهیم
|
|
|
|
9 فروردين 1402 با حلول ماه مبارک رمضان شاهد برخی فعالیتهای خاص، احتمال شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا، بهویژه بیماریهای عفونی رودهای، افزایش مییابد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با حلول ماه مبارک رمضان شاهد برخی فعالیتهای خاص از قبیل توزیع نذورات و غذا و یا برگزاری مجالس افطاری و مراسم احیاء شبهای قدر در مساجد هستیم؛ به همین دلیل در چنین شرایطی احتمال شیوع بیماریهای منتقله از آب و غذا، بهویژه بیماریهای عفونی رودهای در مکانهایی که بهصورت دستهجمعی غذا تهیه و توزیع میگردد، افزایش مییابد.
مهندس میمنت توبه خاک اظهار داشت: برای از مسمومیتهای احتمالی، باید مراقبتها و اقداماتی انجام گیرد.
وی افزود: آب آشامیدنی باید مورد تأیید مقامات بهداشتی محل باشد و ترجیحاً از شبکههای عمومی استفاده شود؛ و.در صورت عدم دسترسی به شبکه یا قطعی آب شبکه، از آبهای بستهبندی شده دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت استفاده شود.
توبه خاک گفت: سبزیجات و سالاد در مراکز و اماکن عمومی بایستی به روش صحیح سالمسازی شود و در صورت استفاده از سالاد و سبزیجات آماده، بایستی سالاد و سبزیجات دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد.
وی با بیان اینکه باید از نمکهای بستهبندی یددار و تصفیهشده دارای مجوز بهداشتی و علامت استاندارد استفاده شود افزود: انواع مواد غذایی فاسدشدنی باید در یخچال و در دمای مناسب نگهداری شوند و از مصرف هر گونه رنگ غیرمجاز در تولید زولبیا، بامیه، گوشفیل و ... جلوگیری شود.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده میشود را بهصورت مستمر شستشو و گندزدایی کنید و در صورت استفاده از ظروف یکبارمصرف از ظروف گیاهی (بر پایه نشاسته ذرت) و دارای پروانه ساخت استفاده شود.
توبه خاک گفت: در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیعکننده غذا بر روی سفرهها بایستی جلوگیری شود و خاطرنشان کرد: توزیع آب، شربت و یا شیر در مراسم سحر و یا افطاری با لیوان یکبار مصرف صورت گیرد و از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
مدیر گروه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: در صورت بروز موارد احتمالی مسمومیت غذایی، موضوع به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت با شماره تماس ۱۹۰ جهت پیگیری اعلام شود.
انتهای پیام/
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید
|
|
 |
|
|