رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان: بخشداری‌ها و دهیاری‌ها می‌توانند نقش مهمی در کنترل پشه آئدس داشته باشند

27 خرداد 1403
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: بخشداری‌ها و دهیاری‌ها می‌توانند نقش مهمی در کنترل پشه آئدس داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان دشتستان، دکتر ماریا خویشدوست در نشست با بخشداران و دهیاران شهرستان دشتستان افزود: در زمان شیوع بیماری کرونا، بخشداران و دهیاران همکاری بسیار خوبی با حوزه سلامت در کنترل و پیشگیری از شیوع آن داشتند و امیدواریم بحران پشه آئدس را با کمک یکدیگر بتوانیم به خوبی مدیریت کنیم.
دکتر خویشدوست با اشاره به ویژگی‌های ظاهری این پشه که شامل بدن نازک و پاهای بند بند سفید و سیاه است (ببری شکل)، افزود: تخم‌های این پشه دوکی ‌شکل و به رنگ مشکی هستند که روی سطح آب‌های راکد به‌صورت عمودی شناور هستند، متأسفانه هر پشه در روز می‌تواند چندین نفر را آلوده کند.
وی اضافه کرد: این پشه ۱۵۰ تخم در روز می‌گذارد که هر تخم ۴۰۰ روز می‌تواند زنده بماند، پس بهترین راه پیشگیری بهسازی محیط و از بین بردن عوامل مساعدکننده تخم‌گذاری است.
خویشدوست تصریح کرد: بخشداری‌ها و دهیاری‌ها باید با همکاری شبکه بهداشت و درمان، تمهیدات لازم را در جهت خشکاندن آب‌های راکد، جمع‌آوری لاستیک‌های فرسوده و پسماندها فراهم نمایند.
وی با تأکید بر اینکه پشه آئدس می‌تواند ناقل بیماری تب دانگی باشد گفت: علائم این بیماری به‌طورکلی شبیه به بیماری آنفولانزا و بیماری کرونا است و تب بیشتر از دو روز از علائم اختصاصی آن‌ است.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان اظهار کرد:  اگر به اندازه کافی در خصوص مبارزه با این پشه مهاجم حساسیت به خرج ندهیم باید انتظار اپیدمی انفجاری داشته باشیم، همکاری بخشداری‌ها، دهیاری‌ها و مشارکت مردمی از ارکان اساسی در مبارزه با این پشه است.


انتهای پیام/ ز.ح ۳۰۳۱

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

 

 




تمامی حقوق این سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر می باشد.