کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر مطرح کرد؛
اهمیت بالای فعالیت‌های ورزشی در رمضان/ مصرف مایعات فراموش نشود

9 خرداد 1396
کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: فعالیت‌های ورزشی در رمضان اهمیت بسیار زیادی در حفظ سلامت و شادابی و نشاط روزه‌داران دارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو بوشهر، سعید زنده بودی اظهار داشت: فعالیت‌های ورزشی در ماه مبارک رمضان درصورتی‌که طبق برنامه منظم و با رعایت توصیه‌های پزشک و متخصص تغذیه انجام شود، می‌تواند ضمن حفظ آمادگی بدنی روزه‌داران، سلامتی و تندرستی را به ارمغان آورد.
وی در مورد زمان مناسب برای انجام تمرینات ورزشی افزود: در ماه رمضان پس از سپری شدن حداقل دو ساعت از زمان صرف افطار، با انجام حرکات سبک نرمشی بدن را آماده انجام ورزش دلخواه خودکرده و در صورت نیاز به کسب انرژی بیشتر برای انجام ورزش می‌توان در وعده افطار از غذاهای دارای کربوهیدرات زود جذب مانند نان و پنیر کم‌چرب و ماکارونی و برنج استفاده کرد.
زنده بودی در خصوص نوع تغذیه مناسب برای ورزشکاران گفت: روزه‌دارانی که تمایل به ورزش دارند باید از مواد نشاسته‌ای و کربوهیدرات به همراه پروتئین‌های باکیفیت بالا نظیر گوشت کم‌چرب و سفیده تخم‌مرغ در وعده غذایی قبل از ورزش استفاده کنند.
کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: در وعده افطار نیز استفاده از مواد قندی ساده و زود جذب نظیر خرما و عسل به همراه مایعات می‌تواند سریعاً به افزایش قند خون و بازسازی ذخایر گلیکوژن بدن کمک کند.
وی ادامه داد: ورزشکار باید قبل از انجام فعالیت‌های ورزشی از مواد کربوهیدراتی باقابلیت جذب سریع نظیر برنج یا ماکارونی کم‌روغن با گوشت کم‌چرب، نان و پنیر کم‌چرب استفاده کند.
زنده بودی بیان کرد: غذای مصرفی نباید حجیم و پر فیبر باشد و فرد نباید پرخوری کند تا سبب بروز مشکلات گوارشی در حین ورزش نشود. درصورتی‌که ورزشکار به دلیل نزدیکی زمان تمرین یا مسابقه به زمان افطار، مجبور باشد به فعالیت‌های ورزشی سنگین در فاصله زمانی کوتاه به افطار بپردازد، باید از غذاهای مایع کم‌چرب نظیر شیر کم‌چرب به میزان کم و نوشیدنی‌های حاوی کربوهیدرات، پروتئین و الکترولیت کافی استفاده کند.
وی در مورد میزان آب موردنیاز ورزشکاران در ماه رمضان تأکید کرد: توجه به وضعیت آب بدن قبل از شروع تمرین یا مسابقه ضروری است. در ورزش‌های شدید و طولانی باید حتی‌الامکان ورزشکار قبل از شروع ورزش اتلاف مایعات بدن خود را در حین روزه‌داری با مصرف مایعات کافی در ساعات مانده به شروع ورزش جبران کند.
کارشناس معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: برای کسانی که در طول روزه‌داری تعریق زیاد دارند، وجود کمی نمک اضافه در مایعات مصرفی به جایگزینی سریع‌تر مایعات تلف‌شده کمک می‌کند. این کار در بیماران با زمینه پرفشاری خون باید با کنترل فشارخون آن‌ها صورت پذیرد.
وی ادامه داد: عدم وجود تشنگی دلیلی بر عدم نیاز به مایعات نیست. بررسی رنگ ادرار قبل از شروع ورزش شاخص مناسبی برای وضعیت اتلاف مایعات بدن در حین روزه است. ادرار کم و پررنگ نشانه کمبود مایعات بدن ناشی از روزه‌داری بوده و انجام ورزش‌های طولانی و سنگین در این حالت می‌تواند سبب کاهش کارایی ورزشی و گرمازدگی در ورزشکار شود.
زنده بودی گفت: در چنین حالاتی باید در طول ورزش به‌طور مرتب و در فواصل ۳۰ دقیقه‌ای حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌لیتر یا در حد قابل‌تحملی از نوشیدنی‌های ورزشی حاوی میزان مناسبی از مواد قندی (حدود شش تا هشت درصد) و الکترولیتی استفاده کرد و بلافاصله پس از ورزش باید اتلاف آب بدن را با مصرف کافی مایعات حاوی الکترولیت کافی جایگزین کرد.
انتهای پیام/ آ.ش 2070

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
روزه     ماه.رمضان     فرهنگ.سلامت        

تاریخ بروز رسانی:   9 خرداد 1396

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :  
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :  
 

لینک به این صفحه
< >