مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه:
اصول تغذیه صحیح در دوران کرونا چیست؟

16 دی 1399
مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه گفت: تغذیه در روزهای کرونایی به دلیل تغییر نیازهای روزانه بدن در دوران بیماری دارای شرایط خاصی است.

فاطمه اسماعیلی در گفت‌وگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه به مناسبت یازدهمین بسیج ملی تغذیه اظهار داشت: در دوره بیماری کرونا علاوه بر تأمین نیازهای روزانه باید به تغییراتی که بر اثر بیماری در بدن ایجاد می‌شود توجه داشت.
وی اضافه کرد: این تغییرات می‌تواند طیف وسیعی شامل کاهش اشتها، کاهش حس بویایی و چشایی، عدم توانایی در جویدن و بلع، ضعف ناشی از بیماری، عدم رغبت به غذاهای خاص و تغییراتی دیگر بسته به‌شدت و مدت ابتلا به بیماری باشد.
اسماعیلی تصریح کرد: در تغذیه بیماران کرونایی باید وضعیت بیمار بررسی‌شده و متناسب با وضعیت وی برنامه غذایی او را تهیه کرد.
وی بیان کرد: اگر چه تنظیم رژیم غذایی بیمار کرونایی بهتر است توسط کارشناس تغذیه و رژیم درمانی صورت گیرد اما توصیه کلی ما به بیماران مبتلا به کووید-۱۹ رژیم غذایی نرم و پر پروتئین با کالری بالاست که البته این رژیم برای بیمارانی که توانایی جویدن و بلع را دارند مناسب است.
اسماعیلی نوشیدن مایعات کافی را گامی مؤثر در کنترل بیماری کرونا دانست و توصیه کرد: استفاده از آب، آب‌میوه‌ها، چای و انواع سوپ‌ها هم‌زمان با شروع علائم در برنامه غذایی بیمار قرار گیرد زیرا هضم ترکیبات مایع نیاز به انرژی کمتری دارد، در نتیجه بدن انرژی کافی برای مقابله با بیماری خواهد داشت.
کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه ضمن تأکید بر دریافت مکمل‌های توصیه‌شده بر اساس پروتکل‌های ابلاغی وزارت بهداشت از قبیل ویتامین D برای گروه‌های سنی مختلف ادامه داد: رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی و استفاده از همه ۶ گروه غذایی شامل گروه نان و غلات با تأکید بر غلات و نان‌های سبوس‌دار، انواع جوانه‌ها و گروه میوه‌ها با مصرف انواع مختلف میوه‌ها، گروه سبزی‌ها به ویژه مصرف انواع آن‌ها با رنگ‌های متفاوت و خانواده کلم، گروه گوشت‌ها با تأکید بر تخم‌مرغ، مرغ، ماهی، گروه حبوبات و مغزها با تأکید بر مصرف روزانه حبوبات و گروه لبنیات با تأکید بر مصرف لبنیات پروبیوتیک کم‌چرب و منع مصرف شیر در دوران بیماری (گروه لبنیات با تأکید بر مصرف منحصراً لبنیات پروبیوتیک) می‌تواند در روند حفظ سلامت مفید باشد.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: شهروندان اطلاعات مربوط به سلامت را از سایت‌های مورد تأیید وزارت بهداشت دریافت کنند در همین راستا سایت دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به آدرس Https://Nut.Behdasht.Gov.Ir منبع اطلاعاتی معتبر در زمینه آموزش تغذیه است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان عسلویه یازدهمین بسیج ملی تغذیه از ۱۵ تا ۳۰ دی‌ماه ۱۳۹۹ با شعار پیشگیری از کرونا با تغذیه سالم برگزار می‌گردد.
انتهای پیام/م.ک- ۳۰۹۰

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان

کلمات کلیدی:
اصول.تغذیه.صحیح     کارشناس.تغذیه     فاطمه.اسماعیلی     فرهنگ.سلامت     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.عسلویه    

تاریخ بروز رسانی:   16 دی 1399

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >