25 خرداد 1395کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: متأسفانه برخی از روزهداران پس از ماه رمضان دچار عوارضی چون افزایش وزن، افزایش سطح چربیهای خون، از کنترل خارج شدن بیماری دیابت، فشارخون و مشکلات گوارشی میشوند، به همین دلیل ضرورت دارد تا روزهداران اصول صحیح تغذیه را رعایت کنند. اسماء حسنزاده با اشاره به اینکه روزهداری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نهتنها ضامن سلامت انسان نیست، بلکه میتواند سلامت وی را به مخاطره بیندازد افزود: غذای مصرفی در ماه مبارک رمضان باید ساده و با غذای روزمره فرد روزهدار تفاوت داشته باشد و حتماً همانند سایر اوقات سال، 3 وعده غذایی (افطار، شام؛ سحری) داشته باشد، درواقع نیاز به حذف هیچیک از وعدههای غذایی نیست. کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اضافه کرد: یک فرد روزهدار باید حداقل 20 درصد کمتر از ماههای دیگر سال غذا بخورد زیرا این موجب میشود تا بدن او فرصت سوزاندن چربیهای اضافی را بیابد. اسماء حسنزاده افزود: تنوع غذا باید حفظ شود، درواقع غذای فرد روزهدار باید شامل 5 گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوهها، سبزیها، شیر و لبنیات، گوشت، تخممرغ و حبوبات باشد. وی تصریح کرد: غذاهای پر فیبر (حاوی الیاف طبیعی گیاهی) در برنامه غذایی روزهدار مهم میباشند و شامل میوهها، سبزیها، حبوبات و غلات هستند که خاصیت مهم این مواد فیبردار زد سرطانی بودن آنها است. کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی شبکه بهداشت و درمان یادآور شد: در فاصله افطار تا سحر، آب و مایعات فراوان (حداقل 8 لیوان) نوشیده شود زیرا این کار برای جلوگیری از یبوست و رفع آن، دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظیم سوختوساز بدن، خصوصاً در بیمارانی که کلیههای سنگساز دارند مهم و موردنیاز است. وی به افراد روزهدار توصیه کرد: مرغ بدون پوست و لبنیات کمچرب و از گوشتی که چربی آن جداشده، استفاده کنید و سعی نمایید که از چربیهای حیوانی استفاده نشود زیرا دارای چربی اشباع هستند که بهنوبه خود باعث افزایش میزان کلسترول خون میشوند. حسنزاده گفت: افراد سعی کنند که غذاها بهصورت آب پز، بخارپز و کبابی طبخ شود و یا از روغنهای مایع گیاهی مانند انواع روغنهای کانولا به مقدار کم استفاده و از روغنهای جامد برای پختوپز استفاده نکنند. وی ضمن اشاره به این مسئله که هرگز افطار نباید با آب سرد، غذاهای سرد و غذاهای پرچرب آغاز شود افزود: مصرف زولبیا و بامیه در وعده افطار باعث افزایش قند و چربی میشود و به همین دلیل مصرف اینگونه مواد محدود و بهجای آن باید افطار را با خرما، کشمش، عسل و بهطورکلی با یک قند طبیعی آغاز کنید همچنین خوردن چای کمرنگ، شیر گرم و فرنی، شیر برنج، حلیم کمروغن نیز در آغاز افطار مناسب هستند. انتهای پیام/ م.ن 3080 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 25 خرداد 1395